Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-02-2018 12:39

Εκστρατεία ελέγχου αποκριάτικων παιχνιδιών και στολών αμφίεσης

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τις Απόκριες και έχοντας ως γνώμονα την προώθηση της ασφάλειας κυρίως των παιδιών, πραγματοποίησε εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα αποκριάτικα παιχνίδια και τις στολές αμφίεσης.

Η εκστρατεία κάλυψε παγκύπρια87 καταστήματα λιανικής πώλησης, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων και επικίνδυνων παιχνιδιών και τη λήψη των ανάλογων μέτρων. Σε 29 περιπτώσεις εντοπίστηκαν αποκριάτικες στολές και αξεσουάρ τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα ή μη συμμορφούμενα και αποσύρθηκαν από την αγορά και σε δεκαέξι περιπτώσεις εντοπίστηκαν προϊόντα τα οποία δεν πληρούσαν τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας και ως εκ τούτου δόθηκαν προφορικές οδηγίες για διορθωτικές ενέργειες. Τα προϊόντα που έχουν αποσυρθεί μπορείτε να τα δείτε εδώ.   

Με την ευκαιρία αυτή, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή θα ήθελε να ευχηθεί σε όλους να έχουν ένα ευχάριστο, διασκεδαστικό και ασφαλές τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και να συστήσει στους καταναλωτές  όπως:

-          Ελέγχουν προσεχτικά τις αποκριάτικες παιδικές στολές και αξεσουάρ πριν από τη χρήση τους και να τα απομακρύνουν από τα παιδιά όταν αντιληφθούν ότι εμπεριέχουν κινδύνους.

-          Διαβάζουν και εφαρμόζουν τις οδηγίες και προειδοποιήσεις του κατασκευαστή, που βρίσκονται πάνω στα προϊόντα.

-          Χρησιμοποιούν σωστά τα διάφορα προϊόντα και μόνο για τους σκοπούς τους οποίους προορίζονται.

-          Η χρήση των σπρέι πρέπει να γίνεται μόνο από ενήλικες και όχι από μικρά παιδιά που δεν μπορούν να κατανοήσουν την επικινδυνότητά τους.

-          Μην χρησιμοποιούν τους χαρταετούς κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια ή κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Τέλος υπενθυμίζονται οι καταναλωτές ότι στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.consumer.gov.cy) είναι διαθέσιμο αναλυτικό ενημερωτικό υλικό για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους που συνδέονται με την αγορά και χρήση παιδικών παιχνιδιών.

---------------------

ΑΧ