Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-09-2022 12:59

Αναχώρηση κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου για αποστολή παρακολούθησης εκλογών στη Βοσνία Ερζεγοβίνη

Η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναχωρεί σήμερα για το Σεράγεβο για την παρακολούθηση των γενικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στη Βοσνία Ερζεγοβίνη την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου.

Η κα Χαραλαμπίδου έχει οριστεί από την Προέδρο της ΚΣ ΟΑΣΕ ως επικεφαλής της αποστολής της Συνέλευσης, η οποία αποτελείται από πέραν των 100 βουλευτών από 30 και πλέον συμμετέχοντα Κράτη, με σκοπό τη διαπίστωση της συμμόρφωσης της εκλογικής διαδικασίας με τα κριτήρια που καθορίζονται στο Έγγραφο της Κοπεγχάγης του ΟΑΣΕ (1990). 

Υπό την πιο πάνω ιδιότητα η κα Χαραλαμπίδου θα έχει επιπρόσθετες συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με αξιωματούχους των τοπικών εκλογικών αρχών, της αποστολής του ΟΑΣΕ στη χώρα, της αντιπροσωπίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στην ΚΣ ΟΑΣΕ και της αποστολής παρατήρησης του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR). Επιπρόσθετα, μετά το πέρας των εκλογών, οι οποίες θεωρούνται κρίσιμες για τη χώρα και γενικότερα για την περιφερειακή σταθερότητα, η κα Χαραλαμπίδου θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της εκλογικής παρατήρησης.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)