Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-09-2022 18:41

Η Πρέσβης της Δημοκρατίας κα Πόλυ Ιωάννου επέδωσε διαπιστευτήρια στον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου

Η Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου κα Πόλυ Ιωάννου, επέδωσε στις 26 Σεπτεμβρίου, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, τα διαπιστευτήριά της στον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου κ. Ahmed Aboul Gheit.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, αφού καλωσόρισε την κα Ιωάννου, της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη διεκπεραίωση της διπλωματικής της αποστολής. Από την πλευρά της, η κα Ιωάννου διαβίβασε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας της Κύπρου με τον Σύνδεσμο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αμφότερες πλευρές επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους και συζήτησαν τρόπους ενδυνάμωσης των σχέσεων της Κύπρου με τον Αραβικό Σύνδεσμο. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις οι οποίες επηρεάζουν τον αραβικό κόσμο και την Κύπρο. Τέλος, η κα Ιωάννου ενημέρωσε τον κ. Aboul Gheit για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, ευχαριστώντας τον για τη συνεπή στάση και τις διαχρονικές θέσεις αρχής που τηρεί ο Σύνδεσμος σε ό,τι αφορά μία βιώσιμη και λειτουργική επίλυση του κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

(ΝΓ)