Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-07-2018 15:12

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφορικά με τις καταγγελίες Ανδρέα Χασαπόπουλου

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ημερομηνίας 23 Ιουλίου 2018, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η καταγγελία του κ. Χασαπόπουλου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, περιήλθε και στη δική μας αντίληψη.

Ως βασική αρχή ξεκαθαρίζουμε ότι τέτοιες καταγγελίες θα πρέπει να αξιολογούνται και να διεξάγεται η δέουσα έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές.

Για το ειδικό θέμα που αναφέρεται στη καταγγελία, φαίνεται ότι ο κ. Χασαπόπουλος αναμασάει καταγγελίες που ήδη αξιολογήθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές και η κατάληξη ήταν ότι δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Δηλώνουμε ότι στην υπό αναφορά περίπτωση ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και μετά από συζήτηση το Συμβούλιο Προσφορών Άμυνας και Ασφάλειας, στην παρουσία αρμόδιου λειτουργού της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αποφάσισε να εγκρίνει την αγορά συγκεκριμένου εξοπλισμού. Πέρα από αυτό, σε πρόσφατη συνάντηση αρμοδίων επιβεβαιώθηκε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και δεν προέκυψε θέμα που να αποτρέπει την προώθηση της αγοράς του εξοπλισμού.

Μέριμνα του Υπουργείου Άμυνας είναι η διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Εθνικής Φρουράς και παράλληλα η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και της αναγκαίας διαφάνειας.

Προσοχή να μην οδηγηθούμε σε απραξία και στασιμότητα που αποτέλεσμα θα έχει την αποδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος της Εθνικής Φρουράς. Καταγγελίες όπως αυτή του κ. Χασαπόπουλου, όταν υπάρχουν, αξιολογούνται από τους αρμόδιους, αλλά όταν εξαντλείται το θέμα δεν θα πρέπει να επανέρχονται με κίνδυνο την αποψίλωση της Εθνικής Φρουράς». 

(ΜΓ/ΣΧ)