Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-09-2022 13:45

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει την ολοκλήρωση του διήμερου δοκιμών του έργου Έρευνας και Ανάπτυξης LynkEUs

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης (EDIDP), πραγματοποιήθηκε με επιτυχία διήμερο δοκιμών του έργου Έρευνας και Ανάπτυξης LynkEUs.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη νέων Ευρωπαϊκών Δυνατοτήτων ολοκληρωμένου αντιαρματικού συστήματος για βολή πέραν του οπτικού ορίζοντα.

Το έργο LynkEUs υλοποιεί κοινοπραξία αποτελούμενη από τις εταιρείες MBDA, Novadem, SAFRAN, FN Herstal, JCD,RMA, THALES, Xenics και τις Κυπριακές Οντότητες Adittess, SignalGenerrix και Cyprus Institute.

Η πρώτη ημέρα περιλάμβανε στατική και δυναμική έκθεση των νέων ευρωπαϊκών αντιαρματικών δυνατοτήτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου κ. Ανδρέα Λουκά, ενώ η δεύτερη μέρα δοκιμών περιλάμβανε τη δοκιμαστική βολή αντιαρματικών πυραύλων πέραν του ορίζοντα στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτου Ζερβάκη, του Γενικού Διευθυντή, εκπροσώπων των Υπουργείων Άμυνας της Γαλλίας, Βελγίου, Σουηδίας, Λουξεμβούργου, Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και της κοινοπραξίας των εταιρειών.

Ο Υπουργός Άμυνας στο χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τα συμμετέχοντα υπουργεία και εταιρείες και συνεχάρη τις κυπριακές οντότητες που συμμετέχουν στο έργο. Επεσήμανε, επίσης, πως το Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για συμμετοχή σε προγράμματα ανάπτυξης στην άμυνα τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο αφού προάγουν το εγχώριο οικοσύστημα.

 

(ΕΚ/IK)