Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-09-2022 19:38

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Σλοβακίας στα Ηνωμένα Έθνη και Αντιπρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNICEF

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Σλοβακίας στα Ηνωμένα Έθνη και Αντιπρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNICEF, δρα Michal Mlynár.

Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον δρα Mlynár για τη στάση αρχών που τηρεί η Σλοβακία σε σχέση με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος και για τη συνεισφορά της στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Ανέφερε ακόμη, ότι η επανένωση της Κύπρου στη βάση του διεθνούς δικαίου, των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία δυστυχώς, σημείωσε, εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Συζητήθηκαν επίσης οι τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα στο πολιτικό, κοινωνικό-οικονομικό, περιβαλλοντικό και ενεργειακό τομέα, συνεπεία, μεταξύ άλλων, του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία. Οι σημερινές συνθήκες, τόνισε η κα Δημητρίου, επιβάλλουν περισσότερη δημοκρατία και αλληλεγγύη, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, περιλαμβανομένων των νέων, οι οποίοι θα πρέπει να συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων ώστε να καταστούν συνδιαμορφωτές των σχετικών πολιτικών. Ο δρ. Mlynár ενημέρωσε συναφώς την κα Δημητρίου για τις δράσεις της UNICEF σε αυτό το πλαίσιο και τη σημασία προώθησης της εκπαίδευσης και ενίσχυσης της συμμετοχικής δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα.

Εκφράστηκε από κοινού η πεποίθηση ότι η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες καθώς και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου και ελπιδοφόρου μέλλοντος.

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)