Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-10-2022 09:15

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο τριήμερο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06:00 της 30ής Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 3ης Οκτωβρίου 2022 ανταποκρίθηκε σε 126 κλήσεις για βοήθεια, 81 πυρκαγιές, 38 ειδικές εξυπηρετήσεις και 7 ψευδείς κλήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 2ης Οκτωβρίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 03ης Οκτωβρίου 2022 ανταποκρίθηκε σε 42 κλήσεις για βοήθεια, 30 πυρκαγιές, 9 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Στις 11:47 χθες, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά παρά την Κοινότητα Καλλέπεια της επαρχίας Πάφου. Η πυρκαγιά είχε καταστεί διαχειρίσιμη στις 15:12 αφού πρώτα κατέκαψε δύο εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και διάφορα δέντρα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συνέδραμαν επτά πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Επαρχίας Πάφου. Το έργο πυρόσβεσης ενίσχυσαν με ένα πυροσβεστικό όχημα το Τμήμα Δασών, η Υπηρεσία Θήρας με μία φορητή μονάδα πυρόσβεσης, και η Επαρχιακή Διοίκηση με ένα προωθητή γαιών. Τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενίσχυσαν με ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στις 16:56 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξύλινη αποθήκη διαστάσεων 9 x 5μ. περίπου στην Κοινότητα Επισκοπειό, της Επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας.  Επιπρόσθετα, στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλε όχημα της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής, με την εθελοντική ομάδα ΕΤΕΑ. Εντός της αποθήκης υπήρχε ξυλεία και εξοπλισμός εργασίας. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, η αποθήκη καθώς και το περιεχόμενό της έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.  

Στις 21:23 λήφθηκε κλήση για επτά διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα και δέντρα, κοντά στην περιοχή του σταδίου Γ.Σ.Π. στην Επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας. Η πυρκαγιά από ξηρά χόρτα μεταφέρθηκε και σε δύο ακινητοποιημένα οχήματα. Επιπρόσθετα, ένα όχημα εν κινήσει έπαθε σοβαρές ζημιές στη μηχανή του μετά από ρήξη βεγγαλικών από περαστικούς, χωρίς να κινδυνεύσουν οι επιβαίνοντες.

Στις 05:18, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από οικία, στο Δήμο Αραδίππου της Επαρχίας Λάρνακας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας Υπαστυνόμου Ανδρέα Παπαδόπουλου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 05:50.  Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Επιπρόσθετα από την πυρκαγιά, επηρεάστηκε δεύτερο όχημα στο πίσω μέρος του, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο κοντά στο εν λόγω όχημα. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΕΠ/ΙΚ)