Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-10-2022 10:53

Δήλωση Υπουργού Εσωτερικών μετά την εκφώνηση του πανηγυρικού για την 1η Οκτωβρίου στην ομογένεια στις ΗΠΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, μετά την εκφώνηση του πανηγυρικού για την 1η Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Νέα Υόρκη, που οργάνωσαν οι ομογενειακές οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στο πλαίσιο του εκκλησιασμού της Κυριακής, 2 Οκτωβρίου 2022, προέβη στις πιο κάτω δηλώσεις:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία και την τιμή, εδώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, να συνεορτάσουμε με τους ομογενείς την ημέρα της κυπριακής ανεξαρτησίας και βεβαίως να μεταφέρουμε το μήνυμα της ημέρας, που είναι ένα μήνυμα αφενός μεν ικανοποίησης για το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία από το 1960 απολαμβάνει της ανεξαρτησίας, αλλά την ίδια ώρα μιας ανεξαρτησίας «κουτσουρεμένης», η οποία δυστυχώς στιγματίζεται από την κατοχή της χώρας μας.

Η συμβολή της ομογένειας και του απανταχού ελληνισμού στην προσπάθεια στήριξης της μικρής Κυπριακής Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, και ιδιαίτερα του προβλήματος της κατοχής, είναι κάτι περισσότερο από σημαντική. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των προσπαθειών της Κυβέρνησης, των εκάστοτε Κυβερνήσεων  για να μπορέσουμε να φτάσουμε επιτέλους σε μια βιώσιμη λύση.

Αυτά μοιράστηκα με τους ομογενείς και αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε αναγνωρίζοντας και εξαίροντας βεβαίως τον δικό το πολύ σημαντικό ρόλο».

 

(ΕΦυς)