Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-10-2022 11:57

Πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Εκδηλώσεων για τη Μνήμη του Μικρασιατικού Ελληνισμού 1922-2022, η Συναυλία-Αφιέρωμα με τίτλο «Μικρά Ασία – Προσφυγιά»

Η Επιτροπή Εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη Μνήμη του Μικρασιατικού Ελληνισμού 1922-2022 πραγματοποίησε την Κεντρική Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τη Συναυλία του Γιώργου Νταλάρα με τίτλο «Μικρά Ασία – Προσφυγιά» την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών. Στη συναυλία συμμετείχαν μεγάλη λαϊκή ορχήστρα, η Ασπασία Στρατηγού και το φωνητικό σύνολο «Διάσταση».

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Πριν από την έναρξη της Συναυλίας, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σύντομο  χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συμβολή των Μικρασιατών στη διαμόρφωση του νέου ελληνικού πολιτισμού, «με την επίδραση ξεχωριστών προσωπικοτήτων, όπως ένας Κοραής ή ένας Σεφέρης, αλλά και χιλιάδων άλλων επωνύμων σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, όπως και καθημερινών ανθρώπων, που με τον τρόπο και την παράδοση που έφεραν, επηρέασαν τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και τις επιστήμες, τη μουσική, τις τέχνες, τη χειροτεχνία, τη διατροφή και γαστρονομία, τις συνήθειες όλες του βίου των ανθρώπων».

Στους θεατές δόθηκε ειδικό έντυπο/αφιέρωμα με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αλλά και προγραμματίζονται από την εν λόγω Επιτροπή.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στον ΟΠΑΠ Κύπρου ο οποίος είναι Μέγας χορηγός, καθώς επίσης και στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) που είναι Χορηγός Επικοινωνίας.

ΙΠ