Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-10-2022 14:01

Αναχώρηση βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη για τη Βαρσοβία για να συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους ΜΚΟ

Ο βουλευτής και Ειδικός Αντιπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, αναχωρεί σήμερα για τη Βαρσοβία για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Ανθρώπινη Διάσταση την οποία συνδιοργανώνουν η τρέχουσα Πολωνική Προεδρεία του ΟΑΣΕ και το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR).

Στο περιθώριο της Διάσκεψης ο κ. Χατζηγιάννη θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, η οποία διευθετήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του ίδιου, με σκοπό να συζητηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης του έργου της ΚΣ ΟΑΣΕ στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εξάλλου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βαρσοβία, ο κ. Χατζηγιάννη θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Διευθυντή κοινοβουλευτικών επιτροπών της Πολωνικής Κάτω Βουλής (Sejm), καθώς και με τον Διευθυντή του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ODIHR) του ΟΑΣΕ, για να συζητήσουν θέματα συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)