Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-10-2022 18:53

Εφάπαξ Εξαμηνιαίο Τιμητικό Επίδομα για Αιχμάλωτους, Μη Στρατεύσιμους/Άμαχους, Παθόντες, Παθούσες, Ανάπηρους Πολέμου στους οποίους δεν καταβάλλεται μηνιαίο Τιμητικό Επίδομα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια της Απόφασης με αρ. 93.387 του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ. 14 Ιουλίου 2022, εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, η καταβολή εξαμηνιαίου εφάπαξ τιμητικού επιδόματος ύψους €1.000 σε:

(i)  παθόντες που λαμβάνουν ειδική μηνιαία σύνταξη από το Ταμείο Ανακουφίσεως Παθόντων καθώς και

(ii)  άλλα πρόσωπα που έχουν διατελέσει είτε ως αιχμάλωτοι είτε ως άμαχοι/ μη στρατεύσιμοι, οι οποίοι περιλαμβάνονται στα αντίστοιχα μητρώα του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Εσωτερικών, και οι οποίοι δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σε σύνταξη από την Κυπριακή Δημοκρατία, και στους οποίους δεν καταβάλλεται μηνιαίο τιμητικό επίδομα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την καταβολή εξαμηνιαίου τιμητικού επιδόματος στους παθόντες ανάπηρους και παθούσες κατά την τουρκική εισβολή, στους ανάπηρους μαχητές της ΕΟΚΑ, στους παθόντες του 1963-64, στους παθόντες αντιστασιακούς κατά το Πραξικόπημα, καθώς και κάποιες άλλες ειδικές περιπτώσεις.

Κατ΄ εξαίρεση, για το 2022 θα καταβληθεί στους δικαιούχους εφάπαξ τιμητικό επίδομα ύψους €2.000, σε μια συνολική δόση.

Σημειώνεται ότι, δεν χρειάζονται οποιεσδήποτε ενέργειες από μέρους των δικαιούχων της (i) κατηγορίας όπου θα γίνουν σχετικές διευθετήσεις από την Επιτροπή Ανακουφίσεως Παθόντων, ενώ για τους δικαιούχους της (ii) κατηγορίας θα εκδοθεί σύντομα σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Εργασίας.

(ΝΓ)