Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-10-2022 14:32

Υπογραφή Συμβολαίου για την αποκατάσταση του Τεμένους Κεπήρ στη Λεμεσό

Υπογράφηκε την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, το Συμβόλαιο για την αποκατάσταση του Τεμένους Κεπήρ στη Λεμεσό. Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Το Έργο αφορά εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης καθώς και μετατροπές στο υφιστάμενο συγκρότημα κτηρίων που αποτελούν το Τέμενος Κεπήρ και την ανέγερση βοηθητικής οικοδομής με υποστηρικτικές προς το τέμενος λειτουργίες. Τα κτήρια βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού μεταξύ των οδών Γενεθλίου Μιτέλλα και Ζικ-Ζακ.

Το υφιστάμενο συγκρότημα είναι κηρυγμένο ως Διατηρητέο, με διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με τον Περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμο και επιπλέον είναι κηρυγμένο ως Αρχαίο Μνημείο Β’ Πίνακα, σύμφωνα με τον περί Αρχαιοτήτων Νόμο.

Η μελέτη και η επίβλεψη του Έργου έχει ανατεθεί σε Ομάδα Συμβούλων.

Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον Οκτώβριο του 2022 και θα συμπληρωθούν σε δεκαπέντε (15) μήνες.

Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων κα Ελένη Κασκίρη και, εκ μέρους της εταιρείας Οικοδομικές Επιχειρήσεις Σταύρος Α. Σταύρου Λτδ, ο κ. Σταύρος Σταύρου.

Το ποσό του Συμβολαίου ανέρχεται σε €1.088.755,23 + ΦΠΑ. Σημειώνεται ότι η Πρεσβεία του Σουλτανάτου του Ομάν δεσμεύτηκε όπως χορηγήσει συνολικό ποσό €1.000.000 ως συνεισφορά για την αποκατάσταση του τεμένους.

(ΜΓ/ΣΧ)