Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-10-2022 15:29

Tο Υπουργείο Υγείας προχωρεί σε υπογραφή Κοινής Δήλωσης Πρόθεσης με το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα θα προχωρήσει την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου στις 4 μ.μ., σε υπογραφή Κοινής Δήλωσης Πρόθεσης με το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), για την ίδρυση Γραφείου Χώρας του Οργανισμού στη Λάρνακα.

Η Κύπρος, έχοντας μια καθιερωμένη ιστορία αριστείας στην επιστήμη και την έρευνα, εφαρμόζει πολιτικές βασισμένες σε τεκμηριωμένη επιστημονική βάση. Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Υγείας έχει προβεί σε σειρά διαβουλεύσεων με το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με σκοπό την ίδρυση Γραφείου Χώρας του Οργανισμού στη Λάρνακα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου και την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, τόσο στη Κύπρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Το Γραφείο αναμένεται μεταξύ άλλων, να δραστηριοποιηθεί στους εξής βασικούς τομείς: Ενίσχυση της δημόσιας υγείας και αναβάθμισης της ετοιμότητας για αντιμετώπιση αναδυόμενων και επιρρεπών σε επιδημία μολυσματικών νοσημάτων, μέσω προώθησης καινοτόμων δράσεων που έχουν ως στόχο την πρόληψη, καθώς και στη συλλογή, διάχυση και αξιολόγηση επιδημιολογικών δεδομένων. Επίσης, την ανάπτυξη πολιτικών στον τομέα των Μεταδοτικών Νοσημάτων και Ζωονόσων, προώθηση δράσεων, μηχανισμών ανταπόκρισης και ετοιμασία εργαλείων συνεργασίας.

(ΑΦ)