Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-10-2022 12:31

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ αξιωματούχων της ΚΣ ΟΑΣΕ και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, Ειδικός Αντιπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, προήδρευσε σήμερα στη Βαρσοβία συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την ανθρώπινη διάσταση που συνδιοργανώνεται από την Πολωνική Προεδρεία του ΟΑΣΕ και το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR) του ΟΑΣΕ.

Ο Κύπριος βουλευτής επισήμανε αρχικά ότι η προσπάθεια μερικών χωρών να περιορίσουν τη λειτουργία οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών οι οποίες εργάζονται υπέρ των πολιτικών ελευθεριών ή εκφράζουν απόψεις αντίθετες από τους κυβερνώντες, αποτελεί ατυχή πραγματικότητα την οποία η ΚΣ ΟΑΣΕ καταδικάζει.

Υπογράμμισε δε ότι η συμπερίληψη στο έργο της ΚΣ ΟΑΣΕ, συστάσεων από εμπειρογνώμονες της κοινωνίας των πολιτών, είναι μόνιμη επιδίωξη της Συνέλευσης. Η συνεργασία αυτή, ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννη, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων της ΚΣ ΟΑΣΕ, τόσο στο πλαίσιο των τακτικών Συνόδων της, όσο και στο πλαίσιο αποστολών παρακολούθησης εκλογών και άλλων δραστηριοτήτων.

Τέλος, ο Κύπριος Βουλευτής επισήμανε ότι τα κοινοβούλια και η κοινωνία των πολιτών είναι φυσικοί εταίροι, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και κοινός τους στόχος είναι η βελτίωση των κυβερνητικών πολιτικών αξιοποιώντας την εμπειρία και τη τεχνογνωσία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων προς όφελος των πολιτών.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)