Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-10-2022 20:01

Χαιρετισμός του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου στα εγκαίνια του νέου κτηρίου της εταιρείας Cyprus Public Transport, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση της εταιρείας Nicosia Public Transport (NPT) για τα εγκαίνια του νέου σταθμού της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ακόμη ένα βήμα που συνδράμει στην αναβάθμιση των δημοσίων μεταφορών στην επαρχία Λευκωσίας.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συνεχίζει μια μακρά και αναγκαία διαδικασία βελτίωσης των μέσων μαζικής μεταφοράς στη χώρα. Οι βελτιώσεις γίνονται σταθερά και σημειώνεται πρόοδος. Μέχρι στιγμής, τα νέα συμβόλαια έχουν εξασφαλίσει νέα λεωφορεία που είναι σύμφωνα με τους τελευταίους κανονισμούς Euro6. Οι εταιρείες έχουν βελτιώσει τις υπηρεσίες τους, έχουν εφαρμόσει νέα δίκτυα και έχουν κάνει επενδύσεις στην τεχνολογία.

Σήμερα γιορτάζουμε ένα νέο ορόσημο στο μακρύ ταξίδι, τα εγκαίνια ενός νέου μοντέλου σταθμού που υποδηλώνει τη σύγχρονη εποχή, που μπαίνει στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό το ορόσημο είναι η αρχή ενός μεγάλου έργου, από τα πιο φιλόδοξα που υλοποιούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που είναι οι νέες στάσεις λεωφορείων σε όλη την Κύπρο.

Στο σταθμό που εγκαινιάζουμε σήμερα, εμφανέστατα διακρίνουμε το μοντέρνο σχεδιασμό καθώς, επίσης, τη λειτουργικότητά του, εφοδιασμένο με σύγχρονες κλιματιζόμενες αίθουσες αναμονής, αυτόματο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και γραφείο εξυπηρέτηση επιβατών.

Η βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών, για να γίνει αποδεκτή, πρέπει να είναι πλήρης, με τη δυνατότητα να προσφέρει συνολικές διευκολύνσεις στους επιβάτες. Το σημερινό γεγονός αποδεικνύει και ενθαρρύνει το κοινό να εμπιστευτεί τις δημόσιες μεταφορές ως εναλλακτικό τρόπο διακίνησης που θα συμβάλει στη μείωση του κυκλοφοριακού μας προβλήματος.

Η πόλη μεγαλώνει και μαζί της η ανάγκη για ασφαλή διακίνηση, αλλά με βιώσιμο τρόπο χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς και απολαμβάνοντας το χρόνο σας να κινείστε πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

(ΘΓ/ΣΧ)