Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-10-2022 11:50

Ο Βοηθός Επίτροπος Επικοινωνιών και Πρόεδρος του ERGP προέδρευσε του Συνεδρίου ‘3rd ERGP Stakeholder Forum’

Ο Βοηθός Επίτροπος Επικοινωνιών και Πρόεδρος του ERGP κ. Πέτρος Γαλίδης προέδρευσε του Συνεδρίου ‘3rd ERGP Stakeholder Forum’ που διοργάνωσε η Ομάδα Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP) και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις Βρυξέλλες. Στο Συνέδριο συμμετείχαν 200 περίπου ενδιαφερόμενα μέρη και παράγοντες του ταχυδρομικού τομέα (Ρυθμιστικές και άλλες Αρχές, ταχυδρομικοί παροχείς και ταχυμεταφορείς, πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, ευρωπαϊκοί οργανισμοί, κ.ά.).

Το Συνέδριο παρείχε την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους φορείς να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την ανάγκη αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής Ταχυδρομικής Οδηγίας και την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει. Οι θεμελιώδεις αλλαγές στον τομέα, με την εμφάνιση νέων πρακτικών στην παράδοση ταχυδρομικών αντικειμένων λόγω του ηλεκτρονικού εμπορίου, προσφέρουν νέες ευκαιρίες στους καταναλωτές, αλλά θέτουν και επιτακτικά το ζήτημα της αναθεώρησης του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου για να διασφαλιστεί ότι είναι κατάλληλο για τον σκοπό που καλείται να εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις σημερινές και μελλοντικές εξελίξεις στον ταχυδρομικό τομέα.

Σε παρέμβαση της στο Συνέδριο, η Γενική Διευθύντρια της Διεύθυνσης του DG GROW της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Kerstin Jorna τόνισε τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον του ταχυδρομικού τομέα. Τόνισε ότι πολύ σημαντικά θέματα που πρέπει να εξετασθούν είναι ο εκσυγχρονισμός της καθολικής υπηρεσίας και η θεώρηση του τρόπου με τον οποίο η ταχυδρομική αγορά έχει αλλάξει ριζικά.

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν, επίσης, από την Δρ. Annegret Groebel της Ρυθμιστικής Αρχής της Γερμανίας και τον κ. Μιχάλη Νικολάου του Γραφείου του  Επιτρόπου για τη Ρύθμιση Ηλεκτρονικών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) αντίστοιχα, δύο σημαντικά προσχέδια εγγράφων του ERGP που βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, το Σχέδιο Μεσοπρόθεσμης Στρατηγικής ERGP για την περίοδο 2023-2025 και το Πρόγραμμα Εργασίας του ERGP για το 2023. 

Σχετικά με το ERGP

Το ERGP (European Regulators Group for Postal Services) απαρτίζεται από τις 27 Εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές Ταχυδρομικών Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Ρυθμιστικές Αρχές χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και χωρών Υποψηφίων για Ένταξη. Το ERGP συμβουλεύει και υποβοηθά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών και στην ομοιόμορφη εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου σε όλα τα κράτη μέλη.

(ΜΓ/ΕΧΡ)