Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-10-2022 14:34

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πέραν των δύο εκατομμυρίων μαθητών/τριών, από σαράντα χώρες, έλαβαν μέρος σε άσκησης και φυσικής δραστηριότητας που διοργανώθηκαν στο σχολικό περιβάλλον

Η Κύπρος γιόρτασε και φέτος την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού #ESSD2022, με μεγάλη επιτυχία. Πέραν των τριάντα χιλιάδων μαθητών και μαθητριών, όλων των βαθμίδων, από 150 σχολεία έλαβαν μέρος σε δράσεις του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος, το οποίο στοχεύει στην αύξηση της φυσικής δραστηριότητας του μαθητικού πληθυσμού.

Η Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου ήταν η πιο δραστήρια ημέρα για τα σχολεία σε όλη την Ευρώπη, αφού πέραν των δύο εκατομμυρίων μαθητών, από σαράντα χώρες, έλαβαν μέρος σε περισσότερες από επτά χιλιάδες δράσεις άσκησης και φυσικής δραστηριότητας που διοργανώθηκαν στο σχολικό περιβάλλον.

Υπό έμφαση θέμα για φέτος ήταν ο «Πράσινος Αθλητισμός» και διαχρονικός στόχος παραμένει η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί διοργάνωσαν παιχνίδια, δραστηριότητες και μαθήματα φυσικής αγωγής που στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού γύρω από το περιβάλλον και την οικολογική συνείδηση. Αξιοποιώντας τη δύναμη του αθλητισμού να διαμορφώνει κοινωνικές αξίες προσπάθησαν να εμφυσήσουν στους μαθητές και μαθήτριες την αίσθηση καθήκοντος για προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα την κοινωνική ευθύνη για βιώσιμη ανάπτυξη.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στις σχολικές δράσεις ατόμων-προτύπων από τον χώρο του Αθλητισμού όπως αθλητές/τριες με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκοσμιονίκες, πρωταθλητές Ευρώπης, προπονητές εγνωσμένου κύρους, πρώην αθλητές που μοιράσθηκαν τις εμπειρίες τους με τους νέους και τις νέες.

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης, η παρουσία χορηγού των δράσεων. Τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στην Κύπρο χορηγεί το πρόγραμμα «Πάσα στη Ζωή» της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.  Η συνεργασία Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) και Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-2023. Στο πλαίσιο της συνεργασίας η ΚΟΠ θα προσφέρει μπάλες ποδοσφαίρου σε είκοσι σχολικές μονάδες, θα διοργανωθούν επισκέψεις ποδοσφαιριστών σε σχολεία για προώθηση των στόχων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και του προγράμματος «Πάσα στη Ζωή», θα φιλοξενηθεί αριθμός μαθητών/τριών σε αγώνες των Εθνικών μας ομάδων ποδοσφαίρου και θα διοργανωθεί παρακολούθηση μαθημάτων υγιεινής μαγειρικής για αριθμό παιδιών σε πανεπιστημιακό ίδρυμα.

ΙΠ

Σχετικά Ανακοινωθέντα