Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-10-2022 14:43

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 9ης Υπουργικής Συνόδου της UNECE για το Περιβάλλον στην Ευρώπη

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, 7 Οκτωβρίου 2022, οι εργασίες της 9ης Υπουργικής Συνόδου της UNECE για το Περιβάλλον στην Ευρώπη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5-7 Οκτωβρίου 2022, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής προέβη σε καταληκτική δήλωση, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως ακολούθως:

«Πριν ολοκληρώσω, θα ήθελα για άλλη μια φορά να τονίσω τη βαθιά μας ικανοποίηση για τα αποτελέσματα αυτής της Συνόδου και ιδιαίτερα για τη «Διακήρυξη της Λευκωσίας». Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις αντιπροσωπείες για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Ήταν μια μακρά και δύσκολη διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα είναι φιλόδοξο και θα συνεχίσει να μας οδηγεί προς ένα πιο βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον.

Εξίσου σημαντική είναι η αξιολόγηση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και οι διαθέσιμες επιλογές πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των πολυμερών περιβαλλοντικών συμφωνιών και των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και η ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, που υπερβαίνουν τις υπάρχουσες δεσμεύσεις, μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο για τη μεταμόρφωση του πλανήτη.

Υποστηρίζουμε σθεναρά την αναφορά που γίνεται στην απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση κατά της Ουκρανίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία και προτρέπουμε τις χώρες να συνεργαστούν για την προώθηση μιας βιώσιμης ανάκαμψης της Ουκρανίας.

Η Κύπρος δεσμεύεται να κεφαλαιοποιήσει τα αποτελέσματα αυτής της Συνόδου και τονίζει τον σημαντικό ρόλο της διαδικασίας «Περιβάλλον για την Ευρώπη» που φέρνει κοντά όλους τους ενδιαφερόμενους για ένα βιώσιμο μέλλον.»

Από την πλευρά της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE), σε καταληκτική δήλωση προέβη η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και Εκτελεστική Γραμματέας της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη κα Olga Algayerova. Για την καταληκτική δήλωση της κας Algayerova, πατήστε εδώ.

(ΝΓ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα