Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-10-2022 12:00

Γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Νιόβης Παρισινού για Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνήλθε το πρωί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη διαδικασίας αποστέρησης της υπηκοότητας από τρεις επενδυτές και επτά εξαρτώμενά τους, στη βάση έρευνας των υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών. Συνολικά, από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη διαδικασίας αποστέρησης υπηκοότητας από 60 επενδυτές και 159 εξαρτωμένων τους. Επιπρόσθετα των πιο πάνω υποθέσεων έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποστέρησης της υπηκοότητας 6 προσώπων, από τους οποίους έχουν αφαιρεθεί τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του συστήματος τραύματος, μέσω της δημιουργίας Παγκύπριου Κέντρου Τραύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει με τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Τραύματος για τη λειτουργία του Κέντρου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε ως μέλη στο Δ.Σ της ΔΕΦΑ για το υπόλοιπο της θητείας, τους Γιώργο Παντελή, Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και Αλέξανδρο Κλάππα, Οικονομικό Αναλυτή, προς αντικατάσταση δυο παραιτηθέντων μελών. Επίσης, διόρισε τον Μάριο Βαλιαντή ως Αντιπρόεδρο της ΔΕΦΑ.

(ΡΜ/ΝΓ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα