Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-11-2022 08:54

Παρουσίαση ετήσιας Έκθεσης της Επιτροπής Σχέσεων με τη Φιλοξενούσα Χώρα από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στον ΟΗΕ

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου, υπό την ιδιότητα του ως Πρόεδρου της Επιτροπής Σχέσεων με τη Φιλοξενούσα Χώρα παρουσίασε τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022, την ετήσια Έκθεση της Επιτροπής στην Έκτη (Νομική) Επιτροπή της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η Έκθεση περιέχεται στο έγγραφο Α/77/26 που υιοθετήθηκε στις 21 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηχρυσάνθου ενημέρωσε ότι κατά την περίοδο αναφοράς, η Επιτροπή εξέτασε και συζήτησε αριθμό σημαντικών θεμάτων που άπτονται της εφαρμογής της Σύμβασης Περί της Έδρας του ΟΗΕ του 1947, με πιο σημαντικό αυτό της έκδοσης θεωρήσεων εισόδου.

Ευχαρίστησε, επίσης, τα μέλη της Επιτροπής για την άριστη συνεργασία αλλά και το εποικοδομητικό πνεύμα που επέδειξαν για την ομόφωνη υιοθέτηση της Έκθεσης στην οποία περιλαμβάνεται το Κεφάλαιο ΙV «Συστάσεις και Συμπεράσματα» προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Καταληκτικά, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου επανέλαβε τη δέσμευση του για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση όλων των εκκρεμούντων ζητημάτων εντός της Επιτροπής υπό το πνεύμα συμβιβασμού και με πλήρη σεβασμό προς το καλώς νοούμενο συμφέρον του ΟΗΕ.

Για την ομιλία στα αγγλικά, πατήστε εδώ.

(ΜΓ/ΕΧΡ)