Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-11-2022 19:01

Χαιρετισμός του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου στην τελετή αποφοίτησης των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι απόψε εδώ για να απονείμω τα πτυχία σε στελέχη του ιδιωτικού, του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης.

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης λειτουργούσε και λειτουργεί ως φορέας διαμόρφωσης και ανάπτυξης διευθυντικών στελεχών, παρέχοντας τους γνώσεις, και επενεργώντας ως καταλύτης για την καλλιέργεια και ανάπτυξη επαγγελματικών διευθυντικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων για στρατηγική σκέψη, κατανόηση της πολυπλοκότητας και των ιδιαιτεροτήτων της σύγχρονης οικονομίας και των αναγκών της σημερινής επιχείρησης. Με τα Μεταπτυχιακά του Προγράμματα, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης έχει αναμφίβολα θέσει και καθιερώσει ψηλά πρότυπα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη Διευθυντική.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις επιχειρήσεις και οργανισμούς που ενθάρρυναν και διευκόλυναν τα στελέχη τους να παρακολουθήσουν τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω προς την Τράπεζα Κύπρου, την εταιρεία Scientronics και την AMP Filmworks που θα απονείμουν χρηματικά βραβεία στους πρωτεύσαντες και πρωτεύσασες αποφοίτους των μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Πολλές ευχαριστίες εκφράζω, επίσης, προς την Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ που θα απονείμει χρηματικά βραβεία στις πρωτεύσασες αποφοίτους στη διπλωματική εργασία.

Χαιρετίζω, επίσης, την απόφαση του Συμβουλίου του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης για την καθιέρωση ετήσιου βραβείου που θα απονέμεται στη μνήμη της αξέχαστης Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία έχει θέσει τη σφραγίδα της στη διαμόρφωση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας όπως το οραματίστηκε ο ΠτΔ κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Ευχαριστώ τα μέλη του Συμβουλίου, τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης, τους επισκέπτες καθηγητές και τις επισκέπτριες καθηγήτριες, για τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την αφοσίωσή τους - αξίες που συνέβαλαν στο να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στα 46 χρόνια λειτουργίας του Ινστιτούτου. Τους συγχαίρω και τους καλώ να συνεχίσουν και να εντείνουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές τους, για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις προκλήσεις της εποχής.

Αγαπητοί/αγαπητές απόφοιτοι,

Θέλω απόψε να σας συγχαρώ για την επιτυχή ολοκλήρωση ενός απαιτητικού μεταπτυχιακού προγράμματος. Έχετε κερδίσει τον έπαινο και τον σεβασμό μας. Η απονομή του μεταπτυχιακού σας διπλώματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειάς σας, μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αφού χρειάστηκε μια τεράστια προσπάθεια για να έχετε μια επιτυχημένη πορεία ως φοιτητές και φοιτήτριες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες και, πολλοί και πολλές από σας, ως οικογενειάρχες μέσα σε έναν κόσμο που καθημερινά μεταβάλλεται.

Είμαι σίγουρος ότι θα αξιοποιήσετε όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτήσατε και ότι, με τα εφόδια που το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης σας έχει οπλίσει, θα αντιμετωπίσετε τις ραγδαίες μεταβολές στο οικονομικό, κοινωνικό και τεχνολογικό περιβάλλον και θα συμβάλετε στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας.

Κλείνοντας, σας εύχομαι καλή συνέχεια, υγεία και κάθε ευτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.

(ΜΓ/ΝΓ/ΕΧΡ)