Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-11-2022 09:29

ΓΤΠ και Τμήμα Αλιείας δημιούργησαν τηλεοπτικό σποτ για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (ΕΠΘΑΥ) 2021-2027

Στην παραγωγή τηλεοπτικού σποτ με την ευκαιρία της έναρξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας, προχώρησε το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Το πρόγραμμα, το οποίο εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βρίσκεται ήδη σε διαδικασία υλοποίησης, είναι συνολικού ύψους 54,7 εκατομμυρίων ευρώ. Η συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στα 38,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 16,4 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν από την Κυπριακή Δημοκρατία, ως εθνική συμμετοχή.

Στους βασικούς στόχους του προγράμματος περιλαμβάνονται η χρηματοδότηση έργων στον τομέα της Αλιείας με έμφαση στη στήριξη της μικρής παράκτιας αλιείας, η ενίσχυση του τομέα της υδατοκαλλιέργειας, η προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, η προώθηση της γαλάζιας οικονομίας και η διατήρηση της καλής περιβαλλοντικής κατάστασης των θαλασσών μας.

Για το σποτ πατήστε εδώ.

(ΔΚ/ΕΠ/ΣΧ)