Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-11-2022 09:48

Η Κύπρος φιλοξενεί το Δίκτυο Υψηλού Επιπέδου για τις Επιστροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Σημαντική αναγνώριση των προσπαθειών της χώρας μας στον τομέα των επιστροφών

Στην Κύπρο φιλοξενείται για τις επόμενες 2 ημέρες, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2022,  η 2η Σύνοδος του Δικτύου Υψηλού Επιπέδου για τις Επιστροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Δίκτυο Επιστροφών, που συστάθηκε με πρωτοβουλία της αρμόδιας Ευρωπαίας Επιτρόπου κας Ίλβας Γιόχανσον, αποτελείται από εκπροσώπους όλων των Κρατών Μελών της Ε.Ε., καθώς επίσης και των αρμόδιων Ευρωπαϊκών Οργανισμών του Frontex και της Europol και στόχος του είναι ο συντονισμός όλων των κρατών μελών για τη διασφάλιση ενός αποτελεσματικού ευρωπαϊκού συστήματος επιστροφών.

Η χώρα μας, που εκπροσωπείται στο Δίκτυο από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχει αποσπάσει τα εύσημα, τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Δικτύου για τη σημαντική αύξηση των επιστροφών που έχει πραγματοποιήσει κατά το 2022, οι οποίες έχουν φτάσει σχεδόν τις 7000. Με τον αριθμό αυτό, η Κύπρος κατατάσσεται πρώτη στον ευρωπαϊκό χώρο στον τομέα των επιστροφών,  γι’ αυτό και η φιλοξενία της 2ης Συνόδου του Δικτύου Υψηλού Επιπέδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελεί για τη χώρα μας σημαντική αναγνώριση των προσπαθειών αυτών.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν αύριο 1η Δεκεμβρίου 2022 στις 09:00 π.μ. στο Ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία και την έναρξη θα κηρύξει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής. 

 

(ΕΦυς)