Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-12-2022 17:54

Γραπτή δήλωση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου αναφορικά με την υπερψήφιση νομοσχεδίων στη χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την ομόφωνη υπερψήφιση του συνόλου των νομοσχεδίων που τέθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής και αφορούσαν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Συγκεκριμένα, ψηφίστηκαν οι κανονισμοί λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, δίνοντας πλέον όλα τα εργαλεία στα μέλη της ώστε να ξεκινήσουν την εξέταση παραπόνων και καταγγελιών.

Παράλληλα, έχουν ψηφιστεί οι κανονισμοί που ενεργοποιούν τον θεσμό της διαμεσολάβησης στις υποθέσεις του Οικογενειακού Δικαίου.

Τέλος, εγκρίθηκε η αναβάθμιση των μισθολογικών κλιμάκων των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ένα διαχρονικό αίτημα που γίνεται πράξη.

Ευχαριστώ εκ νέου τα πολιτικά κόμματα που στήριξαν με τη θετική τους ψήφο, τα νομοσχέδια, όλους όσοι με τις απόψεις τους βοήθησαν στην τελική διαμόρφωση των νομοσχεδίων και τέλος τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών.

(ΣΧ)