Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-08-2018 14:15

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Υφυπουργό του Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, βουλευτής δρ Αδάμος Αδάμου, δέχθηκε σήμερα τον Υφυπουργό του Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ) κ. Wang Yajun. Τον κ. Wang συνόδευαν ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο κ. Huang Xingyuan, αξιωματούχοι του Διεθνούς Τμήματος του ΚΚΚ, καθώς και λειτουργοί της Πρεσβείας.

Καλωσορίζοντας τον κ. Wang, ο δρ Αδάμου εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για τη σταθερή θέση αρχών που τηρεί η Κίνα σε ό,τι αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και επανέλαβε τη στήριξη της Κύπρου στην αρχή της «Μίας Κίνας». Η Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε ο δρ Αδάμου, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας με την Κίνα, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία της Κίνας «Μία Ζώνη-Ένας Δρόμος», την οποία η Κύπρος στηρίζει πλήρως, όπως υπογράμμισε, καθίσταται πολύ σημαντική για την εμβάθυνση της πρακτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Αναφερόμενος δε στις σχέσεις Κίνας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, επεσήμανε τον ρόλο γεφυροποιού που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος.

Ο κ. Wang ανέφερε ότι η Κύπρος αποτελεί τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε ότι η χώρα του αποδίδει μεγάλη σημασία στη φιλία που συνδέει τις δύο χώρες. Μιλώντας για το κυπριακό πρόβλημα, ο Κινέζος αξιωματούχος επανέλαβε τη σταθερή θέση αρχών της Κίνας υπέρ της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου. Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία «Μία Ζώνη-Ένας Δρόμος», ο κ. Wang σημείωσε ότι αποτελεί το μέσο, όχι μόνο για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κίνας-Κύπρου, αλλά και εφαλτήριο για μεγαλύτερη προώθηση της κυπριακής οικονομίας προς την ανάπτυξη.

Συζητήθηκαν, τέλος, εκτενώς θέματα επικαιρότητας που αφορούσαν στο διεθνές εμπόριο και στην κλιματική αλλαγή.

(ΜΓ/ΕΙ)