Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-01-2023 10:21

Συμμετοχή του Υφυπουργού Ναυτιλίας σε Ναυτιλιακό Συνέδριο στην Αθήνα

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Δημητριάδης αναχωρεί σήμερα για την Αθήνα για να συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του στο πλαίσιο των εργασιών του 15ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ναυτιλιακής και Οικονομικής Στρατηγικής σε συνεργασία με την Maritime Economies.

Το Συνέδριο με τίτλο “2023, Sailing in a new  Geo – economics: The effect of the World Energy Crisis in Seaborne Trade and the role of Geopolitics on the Future of the Shipping Industry” θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου και θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός τομέας, σε συνάρτηση με την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις. 

Ο κ. Δημητριάδης αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Κύπρος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για να μπορέσει η ναυτιλία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο κ. Υφυπουργός αναμένεται να έχει συναντήσεις με ναυτιλιακούς παράγοντες και εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών που εμπιστεύονται την κυπριακή ναυτιλία για να παρουσιάσει τις νέες δράσεις και πρωτοβουλίες της Κύπρου που απορρέουν από την Εθνική Στρατηγική “SEA Change 2030”.

Ο κ. Δημητριάδης επιστρέφει στην Κύπρο το μεσημέρι της Πέμπτης, 12 Ιανουαρίου.

(ΕΠ/ΕΧΡ)