Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-01-2023 09:57

Ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος για την αυξημένη εισροή νερού στη Λίμνη Παραλιμνίου

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ενημερώνει το κοινό για τα ακόλουθα:

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών οδήγησαν στην αυξημένη εισροή νερού στη Λίμνη Παραλιμνίου.

Το φαινόμενο αυτό, είχε ως αποτέλεσμα την έλευση περισσότερων φλαμίνγκο και άλλων σημαντικών πουλιών στην περιοχή, αναδεικνύοντας την ομορφιά και τη σημασία της λίμνης Παραλιμνίου, ως υγροβιότοπου.

Η επαναφορά του προσωρινού αναχώματος εντός της προστατευόμενης περιοχής, η κατασκευή του οποίου έχει στόχο τη διασφάλιση της κατακράτησης της κατάλληλης ποσότητας νερού στην προστατευόμενη περιοχή της λίμνης την περίοδο της άνοιξης, θα πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρόνο, αναλόγως και των συνθηκών.

Ταυτόχρονα, το μεταλλικό θυρόφραγμα στο κανάλι εκροής κάτω από τον κυκλικό κόμβο Δερύνειας παραμένει κλειστό και οποιαδήποτε εκροή παρατηρείται αφορά το σύστημα υπερχείλισης.

Τα αρμόδια τμήματα παρακολουθούν τα καιρικά φαινόμενα, καθώς και τις εισροές και εκροές και τη στάθμη της λίμνης, και βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων κριθούν αναγκαία, για την προστατευόμενη περιοχή, αλλά και την αποφυγή καταστροφών. 

Τέλος, παρακαλείται το κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί την περιοχή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, ώστε να μην ενοχλήσει τα πτηνά που βρίσκονται στη λίμνη.

(ΝΓ/ΣΧ)