Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-01-2023 15:12

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή κατάθεσης θεμέλιου λίθου του παραλιακού πεζόδρομου στην Πάφο

Εκεί όπου τα έργα μιλούν, τα λόγια περιττεύουν.

Όταν υπάρχει όραμα από την τοπική Αρχή και αποφασιστικότητα από την κεντρική Κυβέρνηση πολλά μπορεί να γίνουν. Τα πλείστα τα έχουμε πει κατά την τιμητική τελετή που έγινε, και ευχαριστώ τον φίλο Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος, το Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμα και όσους διαφωνούσαν, κατά την οποία αναφέρθηκαν τα όσα έργα και το όποιο ενδιαφέρον η Κυβέρνηση επέδειξε, ώστε η Πάφος να ανακτήσει το μεγαλείο που είχε κατά την αρχαιότητα.

Με το σημερινό έργο και ύστερα από μια περιοδεία, αποχαιρετιστήρια πρέπει να πω, σε πλείστες τόσες κοινότητες, αισθάνομαι μια ικανοποίηση ότι αυτή τη δεκαετή υπηρεσία προς τους πολίτες, προς το κράτος κάτι μαρτυρείται, κάτι κινείται. Απλές φωτογραφίες του 2013 με αυτές του 2023 μαρτυρούν το τι αυτή τη δεκαετία έχει συμβεί, το πόσα έχουν αλλάξει, το πόσα έχουν πραγματικά δώσει την άλλη εικόνα της Κύπρου που θέλαμε.

Το σημερινό έργο, ύψους 4 εκ. ευρώ, αντανακλά αυτό που οφείλαμε στα οράματα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, στο να γίνει άλλο ένα βήμα στην ολοκλήρωση των προσπαθειών για ανάδειξη των αρχαιολογικών, των πολιτιστικών καταβολών της Πάφου.

Το πόσα έχουν δαπανηθεί για να είναι σήμερα η Πάφος αυτή που είναι, και με όσα έχει εξαγγείλει ο φίλος Δήμαρχος εντός ελαχίστων μηνών, ακόμη πιο λαμπερή, δεν χρειάζονται τη δική μου προσθήκη.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που έχετε επιδείξει κατά τη δεκαετή μου θητεία. Θα σας θυμάμαι για όσες των προσπαθειών για ανάκαμψη της οικονομίας, για προκοπή της χώρας. Να είστε πάντα καλά. Εύχομαι ό,τι καλύτερο. Ένα να ξέρετε, και ως ιδιώτης θα είμαι ο πιο ευτυχής επισκέπτης όταν θα έρχομαι στην Πάφο. 

(ΡΜ/ΝΓ/ΣΧ)