Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-01-2023 10:17

Κυκλοφόρησαν σε ηλεκτρονική μορφή οι ανανεωμένες εκδόσεις του Ευρετηρίου Διεθνών Συνθηκών της Κυπριακής Δημοκρατίας 1960-2022

Το Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας ανακοινώνει την κυκλοφορία, σε ηλεκτρονική μορφή, των ανανεωμένων εκδόσεων του Ευρετηρίου Διεθνών Συνθηκών της Κυπριακής Δημοκρατίας 1960-2022. Ο κατάλογος διεθνών συνθηκών που δεσμεύουν την Κυπριακή Δημοκρατία χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει όλα τα διμερή διεθνή συμβατικά κείμενα που δεσμεύουν την Κυπριακή Δημοκρατία από την ανεξαρτησία της μέχρι και σήμερα. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει όλα τα πολυμερή διεθνή συμβατικά κείμενα που δεσμεύουν την Κύπρο (συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν κυρωθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με το άρθρο 169 του Συντάγματος). Στις ανανεωμένες εκδόσεις έχουν προστεθεί οι διεθνείς συνθήκες οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ μετά την κυκλοφορία της προηγούμενης έκδοσης του Ευρετηρίου (Αύγουστος 2017).

Η τήρηση του καταλόγου διεθνών συνθηκών αποτελεί μια από τις βασικές αρμοδιότητες του Γραφείου Επιτρόπου Νομοθεσίας, ενώ η ενημέρωσή του αποτελεί μια συνεχή εργασία, ώστε να μπορεί να παρέχει ένα εργαλείο αναφοράς για δικηγόρους, ακαδημαϊκούς, διπλωμάτες, αλλά και για τον κάθε πολίτη.

Το Ευρετήριο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γραφείου Επιτρόπου Νομοθεσίας, στον πυλώνα «Διεθνείς Συνθήκες».

 

(ΜΒ/ΙΚ)