Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-08-2018 11:14

Αιτήσεις για διορισμό στην Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή Ηνωμένου Βασιλείου για το σχολικό έτος 2018-2019

Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας καλεί τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοτική) που ενδιαφέρονται για διορισμό στην Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή Ηνωμένου Βασιλείου κατά το σχολικό έτος  2018-2019, να υποβάλουν αίτηση ιδιοχείρως, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί στο Γραφείο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Σύμπλεγμα Νέων Κυβερνητικών Γραφείων, οδός Μιχαλάκη Καραολή, 1408 Λευκωσία) ή με τηλεομοιότυπο στον αριθμό 22602790. Αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τις 17.8.2018 δεν θα ληφθούν υπόψη.

Διευκρινίζεται ότι οι περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου στις οποίες δυνατόν να προκύψουν ανάγκες είναι οι ακόλουθες:

-       Λονδίνο και γύρω περιοχές

-       Birmingham και γύρω περιοχές

-       Bristol

-       Leeds

-       Cardiff

-       Weston Super Mare

-       Plymouth/Exeter

-       Brighton/Hastings/Eastbourne

-       Leicester

Εντούτοις, σημειώνεται ότι, σε ορισμένες περιοχές δυνατόν να μην προκύψουν τελικά ανάγκες.

Οι αιτητές θα πρέπει απαραίτητα, μέχρι την πιο πάνω προθεσμία να υποβάλουν στο Γραφείο της Επιτροπής, σε πρωτότυπο ή πιστοποιημένο* αντίγραφο, Πιστοποιητικό το οποίο εκδίδεται σύμφωνα με τον περί της Πρόσληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας Νόμο (Ν.91(Ι)/2014, άρθρο 22(6)), με το οποίο να βεβαιώνεται ότι δεν περιλαμβάνονται στο αρχείο που τηρείται δυνάμει των προνοιών του εν λόγω άρθρου.  Τονίζεται ότι το εν λόγω πιστοποιητικό θα πρέπει να έχει εκδοθεί εντός των τελευταίων δύο μηνών από το αρμόδιο Γραφείο της Αστυνομίας. Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που το πρόσωπο αυτό δεν είναι Κύπριος πολίτης, θα πρέπει να προσκομίσει το αντίστοιχο σχετικό πιστοποιητικό από την αρμόδια Αρχή της χώρας του. Νοείται ότι όσοι αιτητές υπέβαλαν αίτηση για διορισμό μόνιμο ή με σύμβαση για το σχολικό έτος 2018-2019, ανταποκρινόμενοι στις ανακοινώσεις της Επιτροπής ημερ. 13.6.2018, αλλά και όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για διορισμό σε θέση αντικαταστάτη για το σχολικό έτος 2018-2019, ανταποκρινόμενοι στην ανακοίνωση της Επιτροπής ημερ, 6.7.2018, και έχουν ήδη προσκομίσει το εν λόγω πιστοποιητικό δεν χρειάζεται να το υποβάλουν εκ νέου. Νοείται επίσης ότι δεν χρειάζεται να προσκομίσουν το πιστοποιητικό όσοι εργοδοτήθηκαν με σύμβαση κατά την σχολική χρονιά 2017-2018.

Περαιτέρω, διευκρινίζεται ότι ΟΙ ΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.

* Σημ.:   Η πιστοποίηση πρέπει απαραιτήτως να γίνεται από λειτουργό του Γραφείου της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν όσοι εκπαιδευτικοί είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες διοριστέων/ διορισίμων Δασκάλων. Διευκρινίζεται εντούτοις, δικαίωμα διορισμού στην Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή θα έχουν μόνο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι κάτοχοι της πολύ καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας.  Αντίγραφο του τεκμηρίου της πολύ καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας θα πρέπει να αποσταλεί στο Γραφείο της Επιτροπής εντός της πιο πάνω προθεσμίας.

Οι διορισμοί θα γίνουν σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες και με βάση τη σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων στους πίνακες διοριστέων/διορισίμων.

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν με ιδιόχειρη επιστολή, στην οποία να αναφέρονται τα προσωπικά στοιχεία του ενδιαφερόμενου (αρ. ταυτότητας, τηλέφωνο και διεύθυνση). 

Για τυχόν διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 22602636, 22602648.

Η παρούσα ανακοίνωση καταχωρήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, στη διεύθυνση www.eey.gov.cy.

(ΑΧ)