Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-01-2023 10:42

Υπογράφηκε από το Γραφείο Επιτρόπου Επικοινωνιών και την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας Μνημόνιο Ερευνητικής Συνεργασίας μεταξύ ΑΠΚΥ – ΑΨΑ

Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) υπέγραψε αναθεωρημένο Μνημόνιο Ερευνητικής Συνεργασίας με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) σε θέματα τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας. Το αναθεωρημένο Μνημόνιο αντικαθιστά το Μνημόνιο που είχε υπογραφεί το 2020, επικαιροποιώντας τους όρους του πλαισίου συνεργασίας των δύο μερών.

Σκοπός του Μνημονίου είναι ο καθορισμός του πλαισίου συνεργασίας ώστε αφενός να υποστηριχθούν οι στρατηγικοί στόχοι που περιλαμβάνονται στη Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά στην πρόοδο ανάλυσης κυβερνοαπειλών στον κυβερνοχώρο της Κύπρου και αφετέρου να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της ΑΨΑ.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους και για λογαριασμό της ΑΨΑ ο κ. Γιώργος Μιχαηλίδης, Επίτροπος Επικοινωνιών, και εκ μέρους και για λογαριασμό του ΑΠΚΥ και του Εργαστηρίου Κυβερνοασφάλειας και Τηλεπικοινωνιών ο Πρύτανης  Πέτρος Πασιαρδής.

(ΕΠ/IK)

Σχετικά Ανακοινωθέντα