Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-01-2023 15:58

Ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας αναφορικά με τη λειτουργία της Υπηρεσίας Ανθρωπιστικών Θεμάτων κατά τις Προεδρικές Εκλογές 2023

Το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας ανακοινώνει ότι, κατά την ημέρα διεξαγωγής των Προεδρικών Εκλογών, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 και σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής, την αμέσως επόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, η Υπηρεσία Ανθρωπιστικών Θεμάτων θα λειτουργήσει από τις 7.00 π.μ. μέχρι τις 6.00 μ.μ. με διακοπή μίας ώρας, 12:00 μ – 13:00 μ.μ., έτσι ώστε να παρέχει διευκολύνσεις προς τους εγκλωβισμένους που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τα τηλέφωνα της Υπηρεσίας Ανθρωπιστικών Θεμάτων είναι 22400108 και 22400109.

Οι εγκλωβισμένοι θα ψηφίσουν, προσκομίζοντας οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας που φέρει τη φωτογραφία τους.

-       Οι εγκλωβισμένοι εκλογείς της εκλογικής περιφέρειας Κερύνειας θα ψηφίσουν σε εκλογικό κέντρο στο Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β’, Κέντρο Ζ’  στη Λευκωσία.

-       Οι εγκλωβισμένοι εκλογείς της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου θα ψηφίσουν στο εκλογικό κέντρο του Δημοτικού Σχολείου Αχερίτου, Κέντρο Γ’.

Διευκρινίζεται ότι, όσοι είναι κάτοχοι εκλογικού βιβλιαρίου και βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές θα πρέπει με δικές τους διευθετήσεις να μεταβούν στα εκλογικά κέντρα, όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Σημειώνεται ότι στους εγκλωβισμένους οι οποίοι κατά την ημέρα των εκλογών θα βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές και το επιθυμούν, μπορεί να παρασχεθεί εξουσιοδότηση για να ψηφίσουν στο πλησιέστερο τους εκλογικό κέντρο, αφού ενημερώσουν προς τούτο το Γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών, μέσω της Υπηρεσίας Ανθρωπιστικών Θεμάτων.

Για όσους το επιθυμούν έγιναν διευθετήσεις για διακίνησή τους από τα κατεχόμενα χωριά τους, προς και από τα πιο πάνω εκλογικά κέντρα με λεωφορεία.

 

(IK)