Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2023 11:52

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στα εγκαίνια του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών και της Κλινικής Φυματίωσης του Νοσοκομείου Κυπερούντας

Tα έργα και οι πολιτικές που χαράξαμε δείχνουν πόση σημασία πρέπει να δοθεί στις ορεινές κοινότητες, στα κριτήρια, στα κίνητρα, στις υποδομές, στο οδικό δίκτυο, σε όλα όσα θα βοηθήσουν να ανακοπεί η αστυφιλία και να υπάρξει ανάπτυξη και προκοπή στις ορεινές κοινότητες που κάποτε ανθούσαν.

Μέσα από την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, μέσα από την οικιστική πολιτική, μέσα από τα κίνητρα που δόθηκαν ώστε οι νέοι μας να παραμένουν στις κοινότητες τους, μέσα από την προσπάθεια δημιουργίας και στήριξης της τοπικής παραγωγής, πιστεύω ότι μπαίνουμε σε έναν νέο δρόμο, ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτά που χρωστούμε στους στυλοβάτες του κυπριακού λαού, τις ορεινές μας κοινότητες.

Το Νοσοκομείο Τροόδους είναι ένα από τα μεγάλα έργα που αφορούν το αγαθό της υγείας.

Σε πλείστες τόσες των επαρχιών υπάρχουν πλέον ιατρικά κέντρα, όμως, το πιο σημαντικό από όλα ήταν η εισαγωγή του ΓεΣΥ. Ένα σύστημα που χωρίς διακρίσεις ανταποκρίνεται ή οφείλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του συνόλου των πολιτών.

Πιστεύω ότι ο υπερδιπλασιαμός του προϋπολογισμού σε σχέση με τον τομέα υγείας καταδεικνύει και το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για ένα θέμα που άλλοτε θα έπρεπε είτε να χρησιμοποιηθούν μέσα είτε να υπάρξουν αναμονές σε βάρος πάντα της υγείας του λαού.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα πέρασα στις ορεινές κοινότητες, στον Αμίαντο. Η Κυπερούντα ήταν μια από τις κοινότητες στις οποίες κατά τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής βίωσα την αγάπη και έδωσα ό,τι ήταν δυνατόν. Όπως και ο Αγρός και τα Χανδριά και τα Αγρίδια και η Σολέα και άλλες κοινότητες με τις οποίες έχουμε άριστες σχέσεις.

Θέλω να εκφράσω ευχαριστίες στον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη.

Ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων είναι ένας θεσμός που ξεκινήσαμε με τον Γιάννη Παπαδούρη, δεν πρέπει να ξεχνούμε και ποτέ να μην παραγνωρίζουμε τους ανθρώπους που συνέλαβαν ιδές και που υιοθέτησαν ιδέες.

Ευχαριστώ, επίσης, τον Διευθυντή του Νοσοκομείου, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, και όλους όσοι πραγματικά συνέβαλαν και βοήθησαν ώστε οι σχεδιασμοί να γίνουν με βάση τις ανάγκες και όπως έπρεπε. Ευχαριστώ τους Κοινοτάρχες της περιοχής.

Ευχαριστίες εκφράζω, επίσης, στο Υπουργείο Υγείας, στους Υπουργούς, στη Γενική Διευθύντρια, σε όλους όσοι υιοθετώντας το όραμα μου για μια αναζωογονημένη ύπαιθρο, με τις ανάγκες όπως προδιαγράφονται ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες και με αποφασιστικότητα προώθησαν ώστε να γίνει το έργο.

Ευχαριστώ και συγχαίρω τα Δημόσια Έργα, το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο σημαντικά συνεισέφερε στην υλοποίηση του έργου, αλλά και τους εργολάβους. Και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες, να παρακαλέσω να διευθετηθούν το συντομότερο τα εναπομένοντα, μικρής έκτασης, έργα, τα οποία, ωστόσο, δεν εμποδίζουν τη λειτουργικότητα του νοσοκομείου, και γενικά να εκφράσω ευγνώμονες ευχαριστίες σε όλους εσάς για την αγάπη και τη στήριξη που επιδείξατε κατά τη δεκαετή θητεία μου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

(ΡΜ/ΜΓ)