Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-01-2023 12:37

Ανακοίνωση του ΟΑΥ αναφορικά με την ετήσια επικαιροποίηση των τιμών των φαρμάκων για το 2023 και αλλαγές στη Συνεισφορά ΙΙ

Ενόψει της επικαιροποίησης των τιμών των φαρμάκων που κατέχουν άδεια κυκλοφορίας στην Κύπρο ετησίως από το Υπουργείο Υγείας, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ενημερώνει τους δικαιούχους ότι προκύπτουν αλλαγές στη Συνεισφορά ΙΙ των φαρμάκων που καλύπτει το ΓεΣΥ.

Ειδικότερα, ενημερώνει για τα ακόλουθα:

  • Η ημερομηνία ισχύος της επικαιροποίησης των τιμών των φαρμάκων είναι η 1ηΦεβρουαρίου 2023.
  • Στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ, στην Ενότητα «Παροχείς → Φάρμακα-Φαρμακεία-Αναλώσιμα → Κατάλογοι Φαρμάκων-Πρωτόκολλα-Αιτήσεις-Έντυπα → Εξωνοσοκομειακά Φάρμακα», έχει αναρτηθεί ο Κατάλογος Φαρμακευτικών Προϊόντων (ΚΦΠ) με τις αναθεωρημένες Συνεισφορές ΙΙ και τη μεταβολή (αύξηση/μείωση) στη Συνεισφορά ΙΙ των φαρμάκων σε σχέση με τον προηγούμενο ΚΦΠ ημερομηνίας 10/01/2023.
  • Με βάση τις αλλαγές στις τιμές, διαφοροποιείται η Συνεισφορά ΙΙ σε 283 προϊόντα. Για 105 προϊόντα η Συνεισφορά ΙΙ μειώνεται, ενώ για 178 προϊόντα αυξάνεται.

Ο Οργανισμός προτρέπει τους δικαιούχους να συμβουλεύονται τους ιατρούς και φαρμακοποιούς τους σε σχέση με το φθηνότερο διαθέσιμο φάρμακο και πως μπορούν να εξασφαλίσουν φάρμακα με μηδενική Συνεισφορά ΙΙ.

 

(ΜΒ/ΕΧΡ)