Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-01-2023 15:56

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας


Ενισχύουμε τη συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών


Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Πυροσβεστικών Σωμάτων των δύο χωρών.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το πρωτόκολλο ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ των δύο σωμάτων με την υλοποίηση δράσεων με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την αξιοποίηση επαγγελματικών εμπειριών και την ανταλλαγή πληροφοριών για τον επιχειρησιακό συντονισμό.

Γίνεται, παράλληλα, ακόμη ένα πολύ σημαντικό βήμα, αφού συμφωνήθηκε η διαδικασία με την οποία κατά τη διάρκεια σοβαρών φυσικών καταστροφών θα υπάρχει άμεσος συντονισμός μεταξύ των Κέντρων Επιχειρήσεων των δύο χωρών για τάχιστη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Η Υπουργός υπογράμμισε πως με την υπογραφή του πρωτοκόλλου δημιουργείται η προοπτική, Κύπρος και Ελλάδα, υπό την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής μας οικογένειας, να αποτελέσουν μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας στην περιοχή της Μεσογείου.

Τέλος, η κα Δράκου ευχαρίστησε τον κ. Στυλιανίδη για τη συνεργασία και μέσα από τις δηλώσεις της εξήρε το πολύ σημαντικό έργο του στον τομέα αυτό, αφού και ως Ευρωπαίος Επίτροπος δημιούργησε την υπηρεσία RescEU, που είναι προς χρήση από όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης.

 

(ΜΒ/ΣΧ)