Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-01-2023 13:02

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Σωτήρας

Αν δεν υπάρχουν τοπικοί άρχοντες με όραμα, αν δεν υπάρχουν Δημοτικά Συμβούλια που συνεργάζονται έτσι ώστε να υιοθετούνται πολιτικές, πέραν και μακριά από σκοπιμότητες, αν δεν υπάρχουν δημοτικοί άρχοντες που να συνεργάζονται και να επιδιώκουν τη συνεργασία, αλλά και μια Κυβέρνηση που να τείνει ευήκοον ους εις όσα των προβλημάτων αντιμετωπίζουν, αντιλαμβάνεστε ότι είναι δύσκολο ή αδύνατο να πραγματωθούν έργα.

Αν είναι κάτι που θέλω να εξάρω, είναι τη στενή συνεργασία μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μιλώ γενικά, αλλά και συγκεκριμένα για τον φίλο Δήμαρχο Γιώργο Τάκκα και το Δημοτικό του Συμβούλιο, οι οποίοι μέσα από οραματισμούς και προηγουμένων, έθεσαν στόχους, επέμεναν και έγινε κατορθωτό, ως αποτέλεσμα βεβαίως και της δημοσιονομικής διαχείρισης από πλευράς Κυβέρνησης, να έχουμε σήμερα έργα υποδομής, έργα αιχμής, είτε αφορούν οδικά δίκτυα είτε αφορούν δημόσια κτήρια, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών, το κόστος των οποίων υπερβαίνει τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Συνεπώς, αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής διότι τούτες τις μέρες, σαν απολογισμό του έργου μου περιοδεύοντας ανά την Κύπρο, έχω την ευκαιρία να εγκαινιάζω σημαδιακά έργα, να επιθεωρώ υπό εκτέλεση εξίσου σημαντικά έργα, όπως οδικά δίκτυα που για δεκαετίες εκκρεμούσαν και τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή.

Μόνο για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου υπερβαίνει τα 150 εκ. το κόστος των έργων. Ήδη έχουν εκτελεστεί ή βρίσκονται υπό εκτέλεση 71 έργα, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στην πορεία υλοποίησης.

Θέλω να επισημάνω πως το παρόν έργο θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών από τον Δήμο, ενώ τα υπόλοιπα των έργων που εκτελούνται, όπως ο δρόμος Σωτήρας – Δερύνειας, το παραλιακό μέτωπο, θα δώσουν την άλλη διάσταση στις δυνατότητες του Δήμου από μόνος του να πραγματοποιεί έργα. Και είμαι βέβαιος ότι και οι επόμενες Κυβερνήσεις θα έχουν πλέον ένα ψηλό δίκτυ υποχρέωσης απέναντι στους πολίτες, έτσι ώστε να μην υστερήσουν από τις υποχρεώσεις του κεντρικού κράτους προς τις τοπικές κυβερνήσεις.

(ΡΜ/ΜΒ/ΣΧ)