Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-02-2023 08:14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στην Αθήνα, όπου σήμερα θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο για τα έργα που θα κατασκευαστούν στο Μάτι της Αττικής και τα οποία χρηματοδότησε μέσω εισφορών της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Κυπρίων πολιτών μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι, ενώ νωρίτερα θα έχει συναντήσεις με την Πρόεδρο και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Στις 9.30 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Γραφείο με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντηση, και στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, οι Υπουργοί Παιδείας των δύο χωρών θα υπογράψουν Διακρατική Συμφωνία για την αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών ανώτερης εκπαίδευσης.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβούν στο Μάτι, στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για το κτηριακό συγκρότημα και το πάρκο, τα οποία θα ανεγερθούν στην περιοχή.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Πέτρος Δημητρίου και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

(ΡΜ/ΕΠ/ΙΚ)