Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-08-2018 12:05

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού, 19 Αυγούστου

Με απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η 19η Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού (World Humanitarian Day), για να αποτίνει φόρο τιμής στους ανθρώπους που αφιερώνουν τη ζωή τους στην προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, συμβάλλοντας στη στήριξη των συνανθρώπων τους σε κάθε άκρη της γης, χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις.

Ο ανθρωπισμός είναι στάση ζωής. Σκοπός του ανθρωπισμού είναι η προστασία της ζωής, της υγείας των συνανθρώπων μας, ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους, η ανεξαρτησία, η φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη προς τον άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις.

Στις μέρες μας, είναι δεκάδες χιλιάδες οι άνθρωποι που αφιερώνουν τη ζωή τους στην ανθρωπιστική αποστολή, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.  Eθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αλλά και απλοί πολίτες παρέχουν βοήθεια σε όλους εκείνους που παλεύουν να νικήσουν απειλητικές για τη ζωή τους καταστάσεις, είτε αυτές προέρχονται από συγκρούσεις είτε από φυσικές καταστροφές. Γενικά, οι προσπάθειες που καταβάλλονται εθελοντικά, σε όλο τον κόσμο, για την ανακούφιση των ανθρώπων από τις αρρώστιες, τους λοιμούς, τις καταστροφές και τους πολέμους, είναι σημαντικές και αξιέπαινες.  Καθημερινά, οι εργαζόμενοι ανθρωπιστικής βοήθειας βοηθούν εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ανεξαρτήτως ποιοι είναι και πού βρίσκονται. Επομένως, δικαίως οι άνθρωποι αυτοί τιμούνται. Η πράξη ανθρωπιάς τους πρέπει να μας παραδειγματίσει, γιατί ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, στα ανθρωπινά δικαιώματα και η αλληλεγγύη πρέπει και είναι καθήκον όλων.

(ΜΛ)