Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-08-2018 14:53

Τα μνημεία μας γιορτάζουν «Κάτω από το φεγγάρι» - Ανοικτοί αρχαιολογικοί χώροι το βράδυ της 26ης Αυγούστου

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοινώνει ότι φέτος, για πρώτη φορά, θα γιορτάσει την αυγουστιάτικη Πανσέληνο, ανοίγοντας για το κοινό την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 τους αρχαιολογικούς χώρους Κουρίου, Αγίου Γεωργίου Πέγειας και Αρχαίου Ιδαλίου.

Οι χώροι θα είναι ανοικτοί μεταξύ των ωρών 7:30 μ.μ. – 11:00 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων προσκαλεί το κοινό στους συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους, για μια μαγική βραδιά «Κάτω από το Φεγγάρι», περιδιαβάζοντας τα μνημεία στο σεληνόφως και απολαμβάνοντας μια ξεχωριστή αίσθηση του χρόνου αλλά και των αρχαίων καταλοίπων.

Στο πλαίσιο των εορτασμών, στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίου Ιδαλίου θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση στις  8:30 μ.μ., με τη συμμετοχή ενός ηθοποιού και ενός μουσικού, στην οποία θα αναγνωστούν κείμενα σχετικά με το αρχαίο και νεότερο Ιδάλιο, με τη συνοδεία βιολιού. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας και η διάρκεια θα είναι 40 λεπτά.

Μουσική συναυλία θα πραγματοποιηθεί και στον αρχαιολογικό χώρο Αγίου Γεωργίου Πέγειας, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Σωτήρη Καραγιώργη, σε συνεργασία με τον Δήμο Πέγειας.

Τέλος, στον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου, εν αντιθέσει με τις μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο αρχαίο θέατρο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη σιγή και τα ερείπια του χώρου, με θέα τη θάλασσα και το μοναδικό τοπίο, στο ημίφως.

(ΜΛ/ΕΙ)