Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-08-2018 10:32

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, στην ετήσια συνεστίαση του Συνδέσου Αποδήμων και Φίλων Ποταμιούς, χθες

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι σήμερα στην ετήσια συνεστίαση του Συνδέσμου Αποδήμων και Φίλων Ποταμιούς.  Η Ποταμιού είναι γνωστή για τη φυσική ομορφιά της, τα αξιόλογα αξιοθέατα και την πλούσια ιστορία της. Η προσπάθεια διατήρησης του παραδοσιακού χαρακτήρα του χωριού και ανάδειξης του ιστορικού του παρελθόντος, δεν περνά απαρατήρητη.  Το μαρτυρούν οι λιθόστρωτοι δρόμοι και οι γραφικές γειτονιές με τα πέτρινα σπίτια, τις κεραμιδένιες στέγες και τις ξύλινες πόρτες.

Στην Ποταμιού, γνωστό σε όλους αμπελοχώρι, παρασκευάζονται εκλεκτά κρασιά, εξαιρετική ζιβανία αλλά και παραδοσιακά εδέσματα, όπως ο σουτζιούκος και ο παλουζές.  Καλλιεργούνται επίσης μηλιές, αχλαδιές, χρυσομηλιές και ροδακινιές. Οι καλλιέργειες των φρουτόδεντρων, που εναλλάσσονται με την ποικίλη φυσική βλάστηση, δημιουργούν ένα αξιοθαύμαστο φυσικό τοπίο. 

Κοινότητες όπως η Ποταμιού, δίνουν πνοή στην περιοχή και αξίζουν την προσοχή μας.  Στόχος μας, είναι η βελτίωση των υποδομών και η δημιουργία αναπτυξιακών ευκαιριών στην ύπαιθρο κατά τρόπο που να ενισχύεται η επιχειρηματικότητα, κυρίως των νέων. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τη δημιουργικότητα και το πρωτοποριακό πνεύμα των ανθρώπων της υπαίθρου, που με σκληρή δουλειά παράγουν υψηλής ποιότητας προϊόντα, διατηρούν την ύπαιθρο ζωντανή και δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής.

Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στο Κοινοτικό Συμβούλιο και στον Σύνδεσμο Αποδήμων και Φίλων Ποταμιούς για τη διοργάνωση της όμορφης αυτής συνεστίασης και να ευχηθώ όπως τέτοιου είδους εκδηλώσεις συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με τον ίδιο ζήλο εδώ στη νέα πλατεία του χωριού. 

Κλείνοντας, εύχομαι  η ανανεωμένη πλατεία της Ποταμιούς, να αποτελέσει κέντρο συνεύρεσης για τους φίλους και τους κατοίκους της, χώρο ανάδειξης της ομορφιάς, της ιστορίας και της γεωργικής παράδοσης της κοινότητας και, ταυτόχρονα, της πολιτιστικής δημιουργίας της περιοχής.

Εύχομαι σε όλους σας να έχετε μια όμορφη και ευχάριστη βραδιά.

-----------------------

ΜΑΚ/ΕΙ