Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-03-2023 13:21

Κενές Θέσεις Εργασίας: 4ο Τρίμηνο 2022, Ποσοστό Κενών Θέσεων 1,9%

O αριθμός των Κενών Θέσεων Εργασίας το 4ο τρίμηνο του 2022 ανήλθε στις 7.821. Ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας μειώθηκε κατά 1.822 (-18,9%) σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους που ήταν 9.643. Σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2022 παρατηρήθηκε μείωση 1.353 θέσεων (-14,7%). (Πίνακας 1)

Το συνολικό ποσοστό των κενών θέσεων το 4ο τρίμηνο του 2022 ήταν 1,9%, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο και το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 ήταν 2,2% και 2,4% αντίστοιχα. Τα μεγαλύτερα ποσοστά κενών θέσεων το 4ο τρίμηνο του 2022 παρατηρούνται στους Τομείς των Δραστηριοτήτων Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (3,0%), Παροχής Νερού, Επεξεργασίας Λυμάτων, Διαχείρισης Αποβλήτων και Δραστηριοτήτων Εξυγίανσης (2,9%) και ακολουθούν οι Τομείς των Χρηματοπιστωτικών και Ασφαλιστικών Δραστηριοτήτων, Διοικητικών και Υποστηρικτικών Δραστηριοτήτων και Εκπαίδευσης με το ίδιο ποσοστό (2,5%). (Πίνακας 2)

Για τους πίνακες πατήστε εδώ.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Ορισμοί

Κενή θέση εργασίας είναι η αμειβόμενη θέση που είτε δημιουργήθηκε πρόσφατα, είτε δεν έχει καταληφθεί ή πρόκειται να κενωθεί, και για την οποία ο εργοδότης αναλαμβάνει ενεργό δράση για να βρει υποψήφιο εκτός της οικείας επιχείρησης και προτίθεται να την πληρώσει είτε άμεσα είτε εντός καθορισμένου χρόνου.

Ποσοστό κενών θέσεων είναι το ποσοστό των κενών θέσεων ως προς το σύνολο των υπαλλήλων και των κενών θέσεων.

Κάλυψη στοιχείων

Η έρευνα καλύπτει επιχειρήσεις με 1 ή περισσότερα άτομα που κατατάσσονται σε όλους τους τομείς οικονομικών δραστηριοτήτων με βάση το Σύστημα Ταξινόμησης Οικονομικών Δραστηριοτήτων NACE Αναθ. 2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός των Τομέων Α (Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία), T (Δραστηριότητες Νοικοκυριών ως Εργοδοτών· μη Διαφοροποιημένες δραστηριότητες νοικοκυριών, που αφορούν την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών για ιδία χρήση) και U (Δραστηριότητες Ετερόδικων Οργανισμών και Φορέων).

Συλλογή στοιχείων

Η συλλογή των στοιχείων γίνεται με τηλεφωνική έρευνα στις επιχειρήσεις, που διεξάγεται σε τριμηνιαία βάση.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Πύλη Στατιστικής Υπηρεσίας, υπόθεμα Αγορά Εργασίας

CYSTAT-DB (Βάση Δεδομένων)

Προκαθορισμένοι Πίνακες (Excel)

Μεθοδολογικές Πληροφορίες

Οι Προκαθορισμένοι Πίνακες σε μορφή Excel περιλαμβάνουν στοιχεία μέχρι και το 4ο Τρίμηνο του 2021. Για τα στοιχεία από το 1ο Τρίμηνο 2022 και μετά η ενημέρωση γίνεται μόνο στη Βάση Δεδομένων CYSTAT-DB.

Επικοινωνία

Μαρία Κκουσιή: Τηλ:+357-22602235, Ηλ. Ταχ.: mkkoushi@cystat.mof.gov.cy 

(ΜΧ/ΣΧ)