Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-03-2023 15:00

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023,  η νέα Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κυρία Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της, όπου είχε συνάντηση γνωριμίας με την ηγεσία, τους Επαρχιακούς Υπεύθυνους, τον Διοικητή ΕΜΑΚ, καθώς επίσης και τους Υπεύθυνους Τμημάτων Αρχηγείου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια τη συνάντησης, ο Αναπλ. Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Νίκος Λογγίνος, παρουσίασε και ανάλυσε το οργανόγραμμα/ δομή  και τον στρατηγικό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αναφέρθηκε στα  καθήκοντα και τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας, ως επίσης και στα στατιστικά ανταποκρίσεων για προσφορά βοήθειας στο κοινό.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, αφού ευχαρίστησε τον Αναπλ. Αρχιπύραρχο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της έχει θέσει ως προτεραιότητά της την υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σκοπός της επίσκεψής της ήταν  να ενημερώσει για τους στόχους του Υπουργείου και να ακούσει τις θέσεις και απόψεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη  αποτελεσματικότητα.

Βασικός πυλώνας του προγράμματος διακυβέρνησης είναι η συνεχής ενίσχυση και αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ώστε να καταστεί πιο λειτουργική, ευέλικτη και αποτελεσματική, στον πολυδιάστατο της ρόλο, ως επίσης και η δημιουργία ενός αποτελεσματικού οδικού χάρτη για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών, μέσα και από την πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Η πλήρης αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δημιούργησε νέα δεδομένα και υψηλότερες προσδοκίες, στις οποίες θα πρέπει ν’ ανταποκριθεί. Η κυρία Υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περιλαμβανομένου του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και των μέσων που διαθέτει, σε συνδυασμό με τη συνεχή εκπαίδευση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει τα μέλη της, συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ απώτερος στόχος παραμένει η δημιουργία μιας σύγχρονης Υπηρεσίας, η οποία να μπορεί να ανταποκριθεί στο όποιο περιστατικό προκύψει, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, ανά πάσα στιγμή.

Η κυρία Υπουργός ανέφερε ότι η πολιτεία αναμένει πολλά από όλους μας. Χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά, έντιμα και ταπεινά για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Σημείωσε επίσης, ότι είναι βέβαιη πως όλοι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουνε πλήρη συναίσθηση του υψηλού καθήκοντος και της ευθύνης τους απέναντι στη χώρα και στην κοινωνία γενικότερα.

Τέλος, επανέλαβε την αμέριστη εμπιστοσύνη της προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να φανούμε αντάξιοι αυτών των προσδοκιών.  

(ΜΧ/ΣΧ)