Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-03-2023 15:37

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παρουσίασης των νεοεγγραφέντων δικηγόρων ενώπιον του Προέδρου και των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Σε μια συγκινησιακή τελετή, 250 περίπου νέοι δικηγόροι παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Προέδρου και των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης παρουσίασης των νεοεγγραφέντων δικηγόρων που πραγματοποιείται ενώπιον της Ολομέλειας των Δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ανωτάτου, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και Επίτιμου Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργου Σαββίδη και του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου δρα Χρίστου Κληρίδη.

Στην προσφώνησή του, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη υποδεχόμενος -όπως ανέφερε- «τους νέους συναδέλφους στη μεγάλη δικηγορική οικογένεια, στην οποία πλέον ανήκουν», εστίασε στις αρχές, την ηθική και τη δικηγορική δεοντολογία που πρέπει να τυγχάνουν ύψιστου σεβασμού. Η υπόμνησή μου, είπε ο κ. Σαββίδης, είναι «οι αποφάσεις σας να είναι αποστασιοποιημένες από συναισθήματα και μακριά από τυχόν ανοίκειες πιέσεις, και να έχετε πάντοτε κατά νου ότι η ποιότητα της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας του τόπου αντανακλάται καθημερινά εντός και εκτός των δικαστικών αιθουσών.»

Χαιρετισμό στην τελετή εκφώνησε επίσης ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Αντώνης Λιάτσος, καθώς και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

(MΛ)