Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-03-2023 18:04

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ)

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα βουλευτές από δεκατέσσερις χώρες μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, οι οποίοι συμμετέχουν στις εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της ΔΣΟ που φιλοξενεί η Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λεμεσό.

Καλωσορίζοντας τους συνέδρους, η κα Δημητρίου εξέφρασε την εκτίμησή της για το έργο που επιτελεί ο Οργανισμός και υπογράμμισε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων και της ίδιας προσωπικά για περαιτέρω στήριξη των πρωτοβουλιών και δράσεων που αναλαμβάνει η ΔΣΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων, τόνισε η κα Δημητρίου, αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ΔΣΟ και παραμένει θεσμικός υποστηρικτής και σύμμαχος στις πρωτοβουλίες της Συνέλευσης, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, σε κάθε επίπεδο.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για την πολύπλευρη στήριξη της ΔΣΟ, στη βάση αρχών, όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και επιμέρους πτυχές του, όπως είναι η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, συνεπεία της εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής από την Τουρκία τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Βουλής για την εξαίρετη φιλοξενία της παρούσας διοργάνωσης και για τη στήριξη του έργου της Συνέλευσης. Η συνεργασία με τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος, παραμένει ισχυρή, με στόχο την ενότητα, βάσει των κοινών αρχών και αξίων που συνδέουν τα Μέλη της Συνέλευσης.

Εκ μέρους των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας ο κ. Πανίκος Λεωνίδου σημείωσε ότι στη ΔΣΟ διεξάγεται ένας γόνιμος διάλογος για καίρια θέματα όπως είναι το κυπριακό πρόβλημα, καθώς και η αλλοίωση του χαρακτήρα θρησκευτικών μνημείων και ναών, με πρώτιστο το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, ζήτημα στο οποίο, όπως επισήμανε, θα είναι αφιερωμένη ειδική εκδήλωση αύριο στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)