Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-03-2023 10:02

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων στην Επαρχία Λάρνακας

1. Εργασίες κατασκευής της Φάσης 1 του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι στα πλαίσια των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, θα πραγματοποιούνται εργασίες κατασκευής συστήματος αποχέτευσης λυμάτων από τις 23 Μαρτίου 2023. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο δρόμο μεταξύ του υποσταθμού της ΑΗΚ και του ποταμού Βασιλικού στο Μαρί, βόρεια των εγκαταστάσεων του τσιμεντοποιίου, και η μία λωρίδα θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση. Η τροχαία κίνηση θα ρυθμίζεται με φώτα τροχαίας. Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών σε παρακείμενους δρόμους και κατοικίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

2. Εργασίες σκυροδέτησης μεγάλης οικοδομής, από ιδιωτική εταιρεία στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα  Δημοσίων  Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι το βράδυ της Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, μεταξύ των ωρών 6:00 το απόγευμα και 6:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα εκτελούνται εργασίες σκυροδέτησης μεγάλης οικοδομής από ιδιωτική εταιρεία στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, τμήμα της Λεωφόρου από τη συμβολή της με τη οδό Βασιλέως Παύλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αποστόλου Βαρνάβα (100 μέτρα περίπου), θα είναι κλειστό. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

3. Παρέλαση από το Δήμο Λειβαδιών στις Λεωφόρους Γρηγόρη Αυξεντίου και Κυριάκου Μάτση, στα Λειβάδεια

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, μεταξύ των ωρών 9:00 και 12:00, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση από το Δήμο Λειβαδιών στις Λεωφόρους Γρηγόρη Αυξεντίου και Κυριάκου Μάτση, στα Λειβάδεια,.

Για τις ανάγκες της πιο πάνω εκδήλωσης θα είναι κλειστά τα πιο κάτω τμήματα και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων:

α)      στη Λεωφόρο Γρήγορη Αυξεντίου, από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Πετράκη Κυπριανού μέχρι και τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Κυριάκου Μάτση,

β)      στη Λεωφόρο Κυριάκου Μάτση, από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καρπασίας, και

γ)      στη Λεωφόρο Πετράκη Κυπριανού, από τη συμβολή της με την οδό Καλαμών μέχρι τη συμβολή της με την οδό Τσαππαλέστρα.

4. Εργασίες συντήρησης του πρασίνου των κεντρικών νησίδων από το Δήμο Αραδίππου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο από 23 Μαρτίου 2023 μέχρι 21 Απριλίου 2023, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών, μεταξύ των ωρών 08:00 μέχρι 13:00, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του πρασίνου των κεντρικών νησίδων από το Δήμο Αραδίππου σε τμήματα των Λεωφόρων Ελευθερίας, Αυστραλίας, Ακροπόλεως, Ελλάδος και Γρίβα Διγενή στην Αραδίππου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη λωρίδα κυκλοφορίας και από τις δύο κατευθύνσεις για μήκος 100 με 200 μέτρα περίπου κάθε φορά, ενώ η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΑΦ/ΕΧΡ)