Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-03-2023 14:14

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών συμμετείχε σε Διακοινοβουλευτική Συνάντηση της Ειδικής Επιτροπής ING2 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών κ. Άριστος Δαμιανού, συμμετείχε σήμερα διαδικτυακά, σε Διακοινοβουλευτική Συνάντηση της Ειδικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για τις εξωτερικές παρεμβάσεις, περιλαμβανομένης της παραπληροφόρησης, σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και την ενίσχυση της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας στο ΕΚ (ING2). Θέμα της Συνάντησης ήταν η νομοθετική ανθεκτικότητα, η εκλογική νομοθεσία και οι εκστρατείες χειραγώγησης της πληροφόρησης. 

Σε παρέμβασή του, ο κ. Δαμιανού τόνισε ότι η ακεραιότητα των εκλογών και των προεκλογικών διαδικασιών πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της. Ειδικότερα, ανέφερε ότι είναι αναγκαία η θέσπιση ενός επαρκούς ρυθμιστικού πλαισίου για την προστασία των πολιτών από την παραπληροφόρηση, τις ψευδείς ειδήσεις και τη ρητορική μίσους. Τα φαινόμενα αυτά, επισήμανε ο κ. Δαμιανού, επηρεάζουν δυσμενώς την ελευθερία έκφρασης των πολιτών και συνακόλουθα τις δημοκρατικές διαδικασίες. Πρέπει η Ειδική Επιτροπή ING2 να συνεργαστεί τόσο με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ όσο και με εθνικούς θεσμούς και φορείς, για την προώθηση συγκεκριμένων προτάσεων, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της νομοθεσίας που αφορά στις εκλογικές διαδικασίες και την παραπληροφόρηση, κατέληξε.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)