Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-03-2023 15:28

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει απόψε στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις 23 και 24 Μαρτίου, ενώ από αύριο θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αύριο, 22 Μαρτίου, στη 1 μ.μ. (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ursula von der Leyen, ενώ μία ώρα αργότερα θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel.

Στις 5:30 μ.μ. (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Roberta Metsola.

Θα δώσει, επίσης, συνέντευξη στο Euronews.

Την Πέμπτη, 23 Μαρτίου, στις 10 π.μ., ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας κ. Ulf Kristersson και ακολούθως με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Weber.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο πλαίσιο των οποίων θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ κ. António Guterres.

Στις 24 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της δεύτερης μέρας της Συνόδου, στο περιθώριο των οποίων θα έχει χωριστές επαφές με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Emmanuel Macron και με τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Olaf Scholz, καθώς και με άλλους ηγέτες κρατών μελών της ΕΕ. 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στις Βρυξέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κα Μαριλένα Ραουνά, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 24ης Μαρτίου.

(ΡΜ/ΝΓ/ΣΧ)