Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-03-2023 18:29

Το Τμήμα Μετεωρολογίας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας

Στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Μαρτίου, το Τμήμα Μετεωρολογίας διοργάνωσε σήμερα εκδήλωση στον Σταθμό Ραδιοβολίσεων στην Αθαλάσσα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν o Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Πέτρος Ξενοφώντος, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Αντρέας Γρηγορίου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Μαρία Παναγιώτου, Διευθυντές Τμημάτων και Υπηρεσιών του Υπουργείου, ο Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Φυσικής κ. Γιαννάκης Χατζηκωστής, ο Διευθυντής και η Βοηθός Διευθύντρια του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου Στροβόλου, εθελοντές παρατηρητές, καθώς και αφυπυρετήσαντες και εν ενεργεία υπάλληλοι του Τμήματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό o Υπουργός κ. Πέτρος Ξενοφώντος.

Στη συνέχεια διαβάστηκε το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού κ Petteri Taalas και έγιναν παρουσιάσεις σχετικά με το θέμα των φετινών εορτασμών που είναι: «The Future of Weather, Climate and Water Across Generations».

H πρώτη παρουσίαση έγινε από τον κ. Μιχάλη Μούσκο, Ανώτερο Μετεωρολογικό Λειτουργό του Τμήματος Μετεωρολογίας και είχε θέμα:

«Κλιματική αλλαγή, αίτια και συνέπειες. Το κλίμα της Κύπρου, παρελθόν, παρόν και μέλλον»

Η δεύτερη παρουσίαση έγινε από μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου Στροβόλου με θέμα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, ClimART 2.0:

«Innovative methodologies for learning about Climate Change through Comics»

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους παρευρισκόμενους τους το κόμικ «Έχεις μια τελευταία ευκαιρία», που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι ίδιοι και στο οποίο αναδεικνύονται οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο. Η εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση.

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα