Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-03-2023 09:13

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο τριήμερο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06:00 της 24ης Μαρτίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 27ης Μαρτίου 2023 ανταποκρίθηκε σε 111 κλήσεις για βοήθεια, 69 πυρκαγιές, 40 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 26ης Μαρτίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 27ης Μαρτίου 2023, ανταποκρίθηκε σε 39 κλήσεις για βοήθεια, 26 πυρκαγιές και 13 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 06:34 χθες λήφθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα έξω από την εκκλησία του Αγ. Σάββα, στα Λιβάδια της επαρχίας Λάρνακας. Όχημα, το οποίο παρέκκλινε της πορείας του, ανετράπη. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ορόκλινης Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου. Από μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα άτομο τοποθετήθηκε σε σανίδα ακινητοποίησης και παραδόθηκε στο ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Η ώρα 16:57 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στα γραφεία του Οργανισμού Λεωφορείων Λευκωσίας (Cyprus Public Transport) σε προκατασκευασμένο υποστατικό απέναντι από το κλειστό γήπεδο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», στη Λεωφόρο Λευκοθέου, στην Έγκωμη. Η πυρκαγιά προκλήθηκε μετά από συμπλοκές οπαδών κατά τον αγώνα καλαθόσφαιρας μεταξύ των ομάδων Απόλλωνα και Ανόρθωσης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:44. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα το υποστατικό καθώς και ο εξοπλισμός του έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Επίσης επηρεάστηκε αριθμός δέντρων. Επιπρόσθετα, ταυτόχρονη πυρκαγιά είχε τεθεί σε στάση λεωφορείου και σε διάφορα άχρηστα υλικά πλησίον του υποστατικού.

Η ώρα 01:36 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο πεζοδρόμιο στην κοινότητα Αγίου Τύχωνα, στην επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 01:55. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα το εν λόγω όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΝΓ/ΣΧ)