Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-03-2023 13:19

Εκστρατεία Ενημέρωσης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων - «Journalists Matter»

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών εγκαινιάζει την εκστρατεία ενημέρωσης «Journalists Matter». Η εκστρατεία αποτελεί μέρος της ομώνυμης εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία και την ασφάλεια των δημοσιογράφων, η οποία θα διαρκέσει από το 2023 μέχρι το 2027.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Η προστασία των δημοσιογράφων, προστασία της δημοκρατίας», τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023. Ομιλητές θα είναι ο Patrick Penninckx, επικεφαλής του Τμήματος Κοινωνίας της Πληροφορίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Matthew Caruana Galizia, δημοσιογράφος, διευθυντής του “The Daphne Caruana Galizia Foundation” και γιος της δολοφονηθείσας δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia, και ο Herman Grech, αρχισυντάκτης της “Times of Malta” και σκηνοθέτης της παράστασης «They Blew Her Up».

Την Τρίτη 4 Απριλίου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση “Την ανατίναξαν – They blew her up”. Η παράσταση, η οποία θα είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους, σκιαγραφεί το χρονικό της δολοφονίας της Daphne Caruana Galizia, δημοσιογράφου και ακτιβίστριας κατά της διαφθοράς, μέσα από μαρτυρίες. Η παράσταση θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Εισιτήρια θα διατίθενται από την Sold Out Tickets.

(ΣΠΣ/ΕΠ)